Mediabureau: de uitzend-strateeg en planner

Op welke radiozender en op welke tijdstippen kan jouw commercial het best worden uitgezonden? Wie luistert naar welke zender op welk moment? Dat is het vakgebied van een mediabureau. Op basis van de gekozen strategie en het beschikbare budget maakt het mediabureau een uitzendplan. Een goed mediabureau zal zijn keuzes kunnen onderbouwen met markt- en onderzoeksgegevens. Ook de laatste fase, het daadwerkelijk boeken en inkopen van zendtijd bij radiozenders is het werk van een mediabureau.
Bij grotere, landelijke campagnes is het gebruikelijk om een mediabureau in te schakelen. Bij lokale en regionale radiocommercials komt dat minder vaak voor.

Als je bedden verkoopt in Ede, ligt het voor de hand om te gaan uitzenden op een lokale of regionale zender in jouw vestigingsplaats. Het heeft niet zoveel zin om op landelijke radio te vertellen dat jij bedden in Ede verkoopt, omdat je doelgroep waarschijnlijk vooral in Ede en omgeving zit. Tenzij je natuurlijk de allergrootste beddenverkoper van Nederland bent en je mensen kunt overhalen om vanuit Amsterdam en Vlissingen naar Ede te komen rijden om bij jou een bed te kopen.

Voor het benaderen van een lokaal of regionaal radiostation heb je niet per se een media-bureau nodig. Dik kans dat je zelf weet welke zender in jouw omgeving populair is. En de kans is ook groot dat je al eens bent benaderd door 1 van die zenders.

Wie • Mediabureau

Waarom

Hoe

Wie

Wat

Info

Contact